Vil du have flere fugle i haven, kan du hjælpe dem på vej ved at sætte redekasser op rundt om i haven. Mejser er fx effektive hjælpere i din have og luger automatisk ud i kållarver, viklere og andet kryb.

Du kan hænge fuglekasserne op i cirka 2 meters  højde i enten træer eller på hegn og mure. Gør det gerne i løbet af vinteren, så fuglene kan nå at vænne sig til dem.

Fuglene er lettere at lokke ind i redekassen, hvis der er træer og buske i nærheden, som de kan gemme sig i. Plant derfor også gerne et par buske tæt på redekassen.

Det skal du bruge

Materialer:

Et langt bræt i uimprægneret træ, som du skærer ud i forskellige stykker: Du skal bruge en bagside, forside med et hul, en bund og to små klodser, to sider, hvor den ene ende er skåret skrå (tagets hældning) samt selve taget. 

Værktøj:

Brug værktøj som sav, klammepistol og klammer (eller hammer og søm/skruemaskine og skruer), boremaskine og forstnerbor/sneglebor i passende størrelse. 

Pris:

Måske har du overskudstræ liggende, eller du kan være heldig at finde aflagte brædder på fx DBA. Køber du nyt er prisen cirka 30-70 kr pr. løbende meter afhængig af træsort og dimensioner.

Sådan bygger du redekassen