Når du streamer tv, film og serier, kan det betale sig at vælge det mest strømbesparende mærke at streame igennem. En hyggelig aften med flere timers streaming med ét mærke kan nemlig give en elregning, som er op mod 15 gange større end med et andet. 

Se her, hvor meget strøm du bruger, når du streamer gennem Playstation, Xbox, Apple TV og Chromecast. 

PlayStation 5

En PlayStation 5 er den helt store synder i strømregnskabet, da den bruger hele 55,6 watt under streaming af videoindhold.  

3 timers brug om dagen = 61 kWh om året 

Xbox One

Xbox One er det næstmest strømslugende mærke på listen med et forbrug på 33 watt under streaming. 

3 timers brug om dagen = 36 kWh om året

Apple TV 4K 

Et strømbesvarende alternativ til streaming via konsoller og er et Apple-TV. Det bruger nemlig kun 3,01 watt under streaming af film i 4K billedkvalitet.  

3 timers brug om dagen = 3 kWh om året

Chromecast Model NC2-6A5 

I samme kategori ligger Google Chromecast, som dermed også er et godt valg, hvis du vil spare strøm. Modellen NC2-6A5 bruger sølle 2,6 watt under streaming. 

3 timers brug om dagen = 3 kWh om året

Andre faktorer med betydning for strømforbruget

Strømforbruget ved den enkelte enhed skal også ses i lyset af andre faktorer. Fx bruger din telefon, tablet og computer strøm når du streamer fra dem, og forbruget afhænger derfor også af deres strømforbrug. 

Ser du eksempelvis Netflix eller TV 2 gennem tv-apps, er der er også en udgift til tv’-ets eget strømforbrug. Det er derfor altid smart at vælge dit næste tv med en god energimærkning.  

På SparEnergi.dk kan du beregne dit fjernsyns strømforbrug.

Brug wi-fi, når du streamer

Du udleder mindre CO2, hvis du streamer via wi-fi i stedet for 4G mobilnetværk. Når du bruger dit mobilnetværk, kræver det nemlig 4 gange så meget energi for at holde din netværksforbindelse.