Se, hvor meget din og naboens ejendomsværdi er steget

Grundværdierne er steget markant, og det betyder, at du skal betale mere i skat. SKAT har netop offentliggjort nye tal - se, hvad værdien af din og din nabos grund nu er.

Hvor meget er din grund værd? Hvad med naboens? Og hvad er dine forældres grund vurderet til?

Det kan du nu finde ud af. Skat.dk har offentliggjort ejendomsvurderingerne for 2011 for alle boliger, og det er nemt at se dem. På Skats hjemmeside skal du bare taste kommune og adresse ind, trykke ”Søg”, og så kan du, hvad både ejendomsværdien (bolig og grund) og grundværdien er.

LÆS OGSÅ: Sådan beregnes din grundskyld

Grundværdier er steget op til 50 procent

Du kan også se, hvad ejendommen og grunden blev vurderet til i 2010 - og dermed om de er blevet mere værd. Det er de mange steder. I snit er grundværdierne steget med 5-10 procent, men i hovedstaden er stigningerne ca. 50 procent.

Er din grundværdi steget, skal du betale mere i ejendomsskat (grundskyld). I år kan du dog højst komme til at betale 4,3 procent ekstra, selv om din grund er steget langt mere, men på sigt kommer du til at betale for stigningen.

LÆS OGSÅ: Så meget ekstra skal du betale i ejendomsskat

Kilder og henvisninger

Kommentarer (12)

 1. Asger Lauenborg
  Goddag. Vores ejendomsskat er steget fra 34211.- kr i 2012 til 39424,- i 2013. en stigning på ca. 15 % for et ganske alm. hus i Solrød. Arme os og alle de andre. Det har nået dummepeter grænsen i Solrød. I Nabokommunen ville vi i et tilsvarende hus have sparet 20.000.- kr om året.- hver år, og Ja, jeg har regnet rigtigt. Til nye husejere. Spørg om grundskyldspromillen før du køber hus eller flytter. Ejendomsskatterne i Solrød er på højde med huse i Klampenborg.
  (0)Svar og se andres svar


 2. Jens Vejmand
  al denne klynken skyldes jo bare at Anders Foghs 10-årige afdragsfrie flekslån overophedede boligmarkedet, nu forstår folk der har tjent penge på at bo i et hus ikke at husene slet ikke er det værd som de blev handlet for for år tilbage, I forstår jer ikke på økonomi, har måske brugt "friværdien", ærgerligt at I tror/troede på jeres bankmand og jeres politikere, de næste ti år bliver de bare endnu mere sort for Danmark, eftersom flekslån tegnet mellem 2002 og 2007, hvor markedet toppede, skal indfries..., jeg tror at markedet kollapser til 1995-niveau, niveauet hvorfra priserne steg og steg, mest dramatisk på grund af VKOR's "fastfrysning" af skatterne, der reelt var en sænkelse i det at man for hver krone et hus steg fastholdt den samme kronemæssige skat og så det med flekslånene...:(, det ser sort ud, stabiliteten er sat over styr, når det hele er kollapset kunne vi måske få indført at der kun kan købes hus med fastforrentede obligationslån med afdrag igen, så undgår vi dette sorteper-spil..., hvor uheldige købere og velfærdssamfundet skal betale prisen for "friværdi-festens afslutning"- fortsat god dag! - venligst Jens
  (0)Svar og se andres svar


 3. B.Pedersen
  For nogle år siden blev vores hus sat op ivurdering fra 430.000 til 1.300.000 kr. jeg gik fuldstændig i koma og kantaktede de organer der nu skal kontaktes. De kom De så De gik, vurderingen blev nedsat til 720.000 kr.
  Men idag er den oppe på det samme beløb igen, det er sku da offentlig "lovlig" tyveri af værste grad.
  Det kan godt være at ejendommen er stor, ca. 350 kvm. beboelse + 189 kvm. kælder. Men den ligger meget ubekvemt på et hjørne med ca.2 meter til meget trafikeret vej, samt det at grunden kun er 670 kvm.
  Og oven i alt dette har kommunen bedømt vores ejendom som bevaringsværdig, jeg ved så ikke om dette kan lægge til grund for den abnorm høje vurdering i forhold til beliggenheden som bestemt ikke er af den mest atraktive.
  Jeg er i min bedste overbevisning sikker på, at vi under ingen omstændigheder vil være i stand til at sælge til mere end max. 990.000 kr. og det vil endda tage en rum tid at få gjort, dermed mener jeg et år eller mere, da vi taler om et landsbymiljø på 30 huse.
  Men det skæpper selvfølgelig godt i kommunekassen
  (0)Svar og se andres svar


 4. W. Jensen
  @Susanne B. Kock. Du kan altid klage over ejendomsvurderingen. Tænk på at det ofte er en "skrivebordsbeslutning", der gør, at du er blevet hævet så meget. Vi steg gevaldigt meget for nogle år siden, klagede over det og fik medhold, hvorefter de satte ejendomsværdien ned, hvor den var inden den steg.
  Vi bor i et område med mange patriciervillaer, som trækker gennemsnittet ret højt op. Til gengæld bor vi selv i et enplans-dobbelthus på 98 kvm., så vi burde ikke være steget så voldsomt. Skat kom ud og kiggede og accepterede at vi ikke var "som de andre".. Så forsøg dig endelig..

  Venlig hilsen

  W. Jensen
  (0)Svar og se andres svar


 5. Frederik
  M.h.t. Andelsboliger som Susanne B Koch skriver om bør hun undersøge hvormange tusinde andelshavere som er stavnsbundet til deres lejlighed p.g.a. køb på et forkert tidspunkt.
  Hvis de skal betale mere så går der for alvor gang i tvangsauktionerne, men selvfølgelig kan Susanne så få en billig lejlighed som vi så kan beskatte.
  Frederik
  (0)Svar og se andres svar


 6. Vagn
  Det er det glade vanvid. Vi købte et hus hér ude på landet for 43 år siden, hvor det var til at betale, og fordi vi ikke kunne finde noget andet, og ingen andre ville bo hér. Nu har vi brugt vores liv på at udvikle området, og så står politikere og andre højtlønnede i kø, for at ekspropriere vores bolig. Det er det glade vanvid!
  (0)Svar og se andres svar


 7. Lis Nielsen
  Det ender jo med, at alm. mennesker må gå fra hus og hjem, når der kommer flere skatter og afgifter på alt, som vedrører "husejere" (kreditforeninger). Det er dyrt nok i forvejen og de penge, vi skal betale ekstra har vi jo betalt skat af op til flere gange.
  (0)Svar og se andres svar


 8. Lars
  Du har helt ret Pia.
  Godt vi fik en ny regering der "ikke" vil hæve boligskatterne.
  Kan da ike lige hvorfor mit hus skulle stige 35 % uden jeg har lavet noget om????
  (0)Svar og se andres svar


 9. Erik Knudsen
  Ja. det har skatte ingen kendskat til
  (0)Svar og se andres svar


 10. Susanne B. Kock
  Hej, jeg er temmelig målløs over de nye vurderinger. Iflg. SKATer vores hus på Frederiksberg steget med 1 million siden den sidste vurdering i 2009. Jeg kunne godt tænke mig at se de kriterier man vurderer efter. Med markedsprisen har det i hvert tilfælde intet at gøre. Hvor kan man få oplyst den slags? Og ellers må det vist være tid til endnu en politisk diskussion - hvorfor skal boligejere straffes med nogle fuldstændig irrationale beløb, mens andelsboligejere sidder i deres millionboliger uden at betale så meget som en krone?
  (0)Svar og se andres svar


 11. Dorthe
  Klart ugennemsigtig skattestigning! Hvordan klager man? Min grund, der er 27 år kan umuligt have samme grundværdi, som de nyudstykkede grunde med nybyggede huse på 800 m væk!
  (0)Svar og se andres svar


 12. Pia Wind
  Hvorfor taler man så så meget om at holde boligejerne fri for mere skat på boliger. Er dette her ikke også en slags boligskat?
  (0)Svar og se andres svar


Annonce
Annonce

Bolius - et helejet Realdania selskab