Se, hvor meget din og naboens ejendomsværdi er steget

Grundværdierne er steget markant, og det betyder, at du skal betale mere i skat. SKAT har netop offentliggjort nye tal - se, hvad værdien af din og din nabos grund nu er.

Hvor meget er din grund værd? Hvad med naboens? Og hvad er dine forældres grund vurderet til?

Det kan du nu finde ud af. Skat.dk har offentliggjort ejendomsvurderingerne for 2011 for alle boliger, og det er nemt at se dem. På Skats hjemmeside skal du bare taste kommune og adresse ind, trykke ”Søg”, og så kan du, hvad både ejendomsværdien (bolig og grund) og grundværdien er.

LÆS OGSÅ: Sådan beregnes din grundskyld

Grundværdier er steget op til 50 procent

Du kan også se, hvad ejendommen og grunden blev vurderet til i 2010 - og dermed om de er blevet mere værd. Det er de mange steder. I snit er grundværdierne steget med 5-10 procent, men i hovedstaden er stigningerne ca. 50 procent.

Er din grundværdi steget, skal du betale mere i ejendomsskat (grundskyld). I år kan du dog højst komme til at betale 4,3 procent ekstra, selv om din grund er steget langt mere, men på sigt kommer du til at betale for stigningen.

LÆS OGSÅ: Så meget ekstra skal du betale i ejendomsskat

Vi besvarer spørgsmål bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab