Spørg Bolius

Shelter i haven, kan kommunen kræve målsatte tegninger for at godkende?

Hej Bolius

Vi har opført et shelter i haven, der bruges som legehus. I forbindelse med godkendelsen ved kommunen har kommunen skrevet "jf. Bygningsreglementet BR18 §179 betragtes bygningen som et hævet opholdsareal". Dette betyder, at shelteret skal overholde reglerne for normalt husbyggeri samt være 2,5 m fra skel, hvorimod et skur/carport etc. kun skal være 1 m fra skel (jf. lokalplanen). Er det normalt, at et shelter klassificeres som "hævet opholdsareal", eller hvad klassificerer man normalt et shelter som?

Kommunen kræver desuden, at alle tegninger skal være målsatte, og i et anerkendt målestoksforhold. Jeg har indsendt billeder med mål på, men ikke I anerkendt målestoksforhold. Er dette et almindeligt krav, og kan kommunen kræve dette, eller skal de anerkende andre tegninger, der angiver målene samt afstand til skel?

Hej

Ja Kommunen har mulighed for at kræve projektmateriale og dokumentation som fx målsatte tegninger i et anerkendt målestoksforhold, der også viser fx afstand til skel og andet byggeri for at kunne behandle byggesagen og give byggetilladelse

Fordi en shelter benyttes til ophold gælder andre regler end for skur og udhuse, det vil kunne være de samme regler om afstand for skel m.v. som gælder for hævet terrasse, havestue, pavillon og lignende.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden