Hvilket sildebensparket kan man vælge? 

Der er mange muligheder, når du skal have et sildebensgulv, og du kan endda også få sildebensfliser.

Se sildebensparket på 8 forskellige måder.

1) Træ i træ

I dette køkken, som er tegnet af arkitekt Anders Lind, smelter gulv og køkken nærmest sammen i en flot helhed. Farvespillet i sildebensgulvet skaber dog et lille, dæmpet modspil, hvilket gør det til et godt valg i trækøkkenet.

2) Fremhæv de herskabelige træk med sildebensparket

Bor du i en murermestervilla eller herskabslejlighed, er sildebensparket det oplagte valg, hvis du skal have nye gulve. I denne ældre patriciervilla fremhæver sildebenene de originale detaljer som kamin, stuk og paneler og er med til at understøtte boligens oprindelige arkitektur. Projektet er udført af arkitekt Nanna Bering.

3) Materialemiks og originale detaljer

I denne gamle landsbyskole fra 1909 står den oprindelige pejs stadig. For at bevare den fine teglbelægning foran pejsen er sildebensparkettet lagt udenom, så det følger teglet. Samtidig skaber det rå tegl og det varme træ et skønt materialemiks, og samlet giver løsningen masser af karakter til rummet. Projektet er udført af Samuel Ringgaard Davey.

4) Sildeben på en ny måde

Det er ikke kun det klassiske lyse træparket, der kan bruges til sildebensmønsteret. I denne nybyggede villa er der brugt mørkbejdset træ i to nuancer, som virkelig får det smukke gulv til at træde frem og viser, hvordan sildeben kan nytænkes. Projektet er udført af arkitekt Lars Bo Poulsen.

5) Glød og varme

Holder du af at bo lyst med hvide vægge, kan du give rummet varme og tekstur med et trægulv i sildebensmønster. 

Da denne villa fra 1949 skulle renoveres, valgte arkitekt Jan Smidt Andreasen at kombinere et hvidt køkken med et flot sildebensgulv. Det gør, at rummet ikke virker koldt og sterilt, men i stedet varmt og indbydende.

6) Flydende overgang mellem inde og ude

Under renoveringen af denne villa blev der væltet en væg, og derfor var det nødvendigt, at der blev lagt nyt gulv i den ene ende af det nye køkken. På terrassen udenfor skulle der også lægges nye fliser, så arkitekt Julie Trier Brøgger overvejede, hvordan der kunne skabes en sammenhæng mellem inde og ude. 

Løsningen blev at lægge gult tegl i sildebensmønster i køkkenet, hvilket fortsætter på terrassen, når døren åbnes ud til. Samtidig giver kontrasten mellem tegl og træ en flot effekt i rummet.

7) Forlæng rummet med sildeben

I dette hus har arkitekt Rikke Bjerregaard valgt at lægge sildebenene på langs, hvilket gør, at rummet virker længere. Hvis du overvejer at få lagt sildebensgulv i din bolig, så er det netop godt at tænke over, i hvilken retning brædderne skal ligge, og om du gerne vil have, at rummet skal virke længere eller bredere.

8) Fliser i sildebensmønster

Det er ikke kun i stuen og køkkenet, at sildeben gør sig godt. Terrassen, havegangen eller indkørslen kan få et virkelig flot udtryk, hvis du vælger at lægge fliserne i sildebensmønsteret. 

Her har arkitekt Lars Bo Poulsen valgt fliser i forskellige nuancer, som giver et fint spil til den mørke husmur.