Drømmer du om at peppe boligen op, så er det måske en idé at gøre noget ved væggene. Der findes flotte løsninger med både maling, tapet og fliser. 

Maling

Maling er den letteste vej til at opfriske eller ændre et rums udtryk. Der findes et uendeligt udvalg af farver, så det er blot at gå i gang med at undersøge præcis hvilken en, du foretrækker.

Et tip kan lyde at bruge mørke farver i rum, hvor du vil slappe af, for eksempel i en tv-stue eller på soveværelset, og lysere farver, hvor du skal være aktiv. Det kan for eksempel være på et hjemmekontor eller i et køkkenalrum.

En populær metode til at få farve ind i et rum, uden risiko for at det bliver for overvældende, er at male bare én enkelt væg i en anden farve end de resterende vægge. På den måde kan du også let eksperimentere med mere mættede farver, du måske ellers ikke ville turde prøve.

Tapet

Tapet kan give farve og tekstur til et ellers koldt rum. Bor du i et typehus fra 60'erne eller 70'erne, kan du med fordel vælge tapet i et retro mønster. På den måde skaber du sammenhæng mellem boligens ydre og indre.

Går du efter en fransk landstil, kan klassiske motiver såsom blomster eller sommerfugle være et oplagt valg. Lyse nuancer som lyserød, støvet gul og lys grøn er ligeledes oplagte.

Tapet kan også give et eksklusivt look, hvis du vælger et med guld eller sølv i. Det vil changere flot i sollyset.

Fliser

Fliser er blevet en stor trend inden for boligindretning. Der eksperimenteres som aldrig før med både farven på flisen, farven på fugen, størrelsen og formen. Fliser bruges ofte på badeværelset og i køkkenet men kan i princippet bruges hvor som helst.

I køkkenet er metro-flisen især blevet populær. Den har form som et aflangt rektangel med rundede kanter. Den klassiske farve at gå efter er hvid og med en sort eller grå fuge.

Farvede fliser er dog også trendy. På badeværelset kan man lege med udtrykket ved kun at lade brusenichen være en bestemt farve og lade resten af rummet være mere neutralt.

Få inspiration til dine vægge i billedserien herunder, der også indeholder eksempler med spejle, mosaikfliser, beton, træ med flere.