Spørg Bolius

Skal bygge træterrasse - hvordan fastgør jeg rammen til husets fundament?

Hej Bolius

Jeg skal til at lave en træterrasse ud for vores stue, som skal støde helt op til husets fundament. Jeg har tænkt mig at bygge terrassen op med en ramme, der bliver båret på stolper og punktfundamenter, men jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg bedst fastgør rammen til fundamentet på huset.

Kan det gøres med karmskruer, eller skal der også noget til som understøtter? Der er tale om et nybygget leca-fundament.

PFT

- Anders J

Hej Anders J

Tak for dit spørgsmål. Ja, det kom han lidt nemt om i den video, du har linket til.

Du skal passe på med disse nye og moderne fundamenter, for de er ikke så stærke, som man skulle tro. Ofte er det kun en 100 mm tyk lecablok, der ligger yderst og øverst i soklen. Kontrollér det gerne på dine hustegninger.

Normalt ville jeg i disse tynde, smalle blokke foretrække en række mindre skruer, evt. i et beslag, således, at vægten og belastningen fordeles ud på flere. Men da det er bedst at få en ramme ind til soklen, kan du godt vælge at bore den fast.

Her skal du bruge de plugs, som er bedst til leca. Det er de såkaldte super expandet, som er en form for dobbelt plugs. Det er kort fortalt to plugs, der kan udvide sig, sat sammen. Og så nogle gode lange skruer. De findes også som hammerplugs, eller sømdyvler. Se evt. her.

Dette skulle nok holde, men sørg hellere for flere, eksempelvis en pr. max. 40 cm, frem for nogle store nogle. Det handler som sagt om at fordele belastningen over så mange som muligt, så der ikke sker revnedannelse i de små lecablokke.

Håber svaret kan bruges. Overvej, om du ikke kan holde remmen væk fra montage i soklen. Evt. ved at sætte både fliser under, og så de der stolpespyd til at fiksere rammen. På den måde ødelægger du ikke soklen, (skulle I nu fortryde terrassen på et tidspunkt), og så kan der også ventileres omkring bjælken.

 Held og lykke med det, og ha’ et godt forår i jeres nye have og hus.

Se også: Sådan bygger du træterrasse

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden