Spørg Bolius

Ny træterrasse, skal vi sikre mod skadedyr som fx rotter?

Hej Bolius

Vi står for at skulle opføre en ny træterrasse rundt om en del af vores hus, da den gamle var nedslidt. I den forbindelse er vi i tvivl om, hvorvidt vi bør sikre terrassen mod skadedyr, fx rotter. Er der behov for at gave net eller lignende ned?

Terrassen kommer til at ligge op ad husets sokkel. Flere steder på den gamle terrasse lå brædderne helt op af soklen. Vi er i tvivl om, hvorvidt brædderne må ligge helt op til soklen, eller om der skal være mellemrum. Og i så fald hvor meget?

Vi håber I kan hjælpe.

Vh. Line og Daniel

Svar

Hej Lise og Daniel

Med mindre I er meget plaget af rotter, ser jeg det ikke nødvendigt at sikre den nye træterrasse mod det.

Jeg vil dog omvendt synes det er en god ide at sikre mod ’kæledyr’, som katte og hunde, så de ikke kan komme ind under og besørge. Det kan være svært at få fat på.

I forhold til bræddernes afslutning, er det en god ide at lidt afstand på omkring 10 mm ind mod soklen. Dermed vil vandet ikke kunne ligge stille og langsomt suge ind i træet.

Hvis I har brug for andre tips, kan I finde flere artikler hos Bolius om dette. Læs blandt andet mere på dette link: Sådan bygger du din egen træterrasse

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden