Spørg Bolius

Skal der være to døre mellem køkken og bad/toilet?

Kære Bolius

I vores hus har vi bag køkkenet én gang, hvorfra der alene er adgang til toilet.

Kan vi inddrage det gangareal, altså fjerne dør og skillevæg mellem gangen og toilettet, og dermed skabe plads til at indrette et badeværelse?

I så fald vil vi sørge for, at der bliver installeret en dør mellem køkkenet og det nye badeværelse.

Vi er i tvivl, om der skal være 2 døre imellem? Vi har læst artiklen hos jer "Døre mellem køkken og toilet" , men håndværkeren mener, der stadig skal være 2 døre.

 

De bedste hilsener

Jeppe H.

Kære Jeppe H

Det er rigtigt, at der i tidligere bygningsreglementer har været krav om, at der skulle være to døre mellem køkken og bad/toilet.

Men der er i det nuværende bygningsreglement (BR15) ikke direkte krav om to døre mellem toilet og køkken. Dog er der et krav om, at boligens indretning skal være hensigtsmæssigt for brugen af både huset som helhed og for brugen af det enkelte rum.

Det betyder, at der ikke direkte er krav om to døre, men i stedet at placeringen af døråbningen er hensigtsmæssig i forhold til brugen af både køkkenet og bad/toilet. Også hvad angår lyd, lugt og hygiejne.

Her kan du læse om de nuværende krav til boligens indretning, der har været gældende siden det nu gældende Bygningsreglement udkom i 2015: http://bygningsreglementet.dk/br15_01_id56/0/42

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden