Spørg Bolius

Skal hele fugen udskiftes - eller kan jeg nøjes med den del der har løsnet sig?

Hej med jer

Fugen i min brusekabine er begyndt at gå løs nede i det ene hjørne. Ca fem cm i hver retning fra det ene hjørne. Både de to retninger langs gulv og op ad væggen.

Jeg vil gerne vide hvor meget fuge jeg skal skifte. Om det er ok kun at fjerne det løse plus ti cm i hver retning eller om jeg skal skifte hele fugen langs gulvet og hele vejen til loftet inde i hjørnet.

På forhånd tak, Jesper

Hej Jesper

De elastiske silikonefuger i badeværelset, især omkring badekar og i bruseniche, er meget udsatte for fugt og udtørring. Det gør også, at levetiden er begrænset. De burde som minimum kunne holde 5 år, men afhængigt af hvor udsatte de er, er det svært at sige en præcis levetid. Især i hjørner og overgange mellem gulv og væg kan vandet samle sig.

Er fugen begyndt at sprække skal den skiftes. Det er et aldringstegn, og derfor anbefales det også at hele fugen udskiftes.

Læs mere og få andre gode tips i vores artikel om elastiske fuger:Elastiske tætningsfuger i bad og køkken

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden