Spørg Bolius

Fornyelse af flisefuger i badeværelse

I vores parcelhus fra 1971 har vi et oprindeligt badeværelse. Vi vil gerne bevare badeværelset, men der er et behov for at forny fugerne i badearealet, da de er begyndt at blive lidt gamle. Har i erfaring med om det kan lade sig gøre, og hvis ja, hvordan vi kan gøre det?

Mvh Birgitte

Kære Birgitte
Ja, det er muligt at forny fugerne i badearealet. Hvis der er problemer med fugen, skal den skiftes ud. Før du kan lægge en ny fuge, er det vigtigt, at du får fjernet alle rester af den gamle fuge og renset området godt. Vær opmærksom på, om der skal anvendes en primer for det valgte fugemateriale. En ny fuge vil næsten aldrig kunne fås i samme nuance og farve som den oprindelige, da denne har mistet farve i tidens løb på grund af den daglige fugtpåvirkning. Hvis du ikke ved, hvilken fugemørtel der er brugt tidligere, kan du med fordel lave nogle prøver i et par af fugerne. Den her beskrevne metode er for de hårde fuge.

I hjørnerne eller overgang væg-gulv eller væg-væg er der typisk en blød fuge som skal skiftes oftere end de førnævnte hårde fuger. Også disse skal renses grundigt af inden der fuges på ny
 
Relaterede artikler:
Valg af fuger til badeværelset
Sådan tjekker du dit badeværelse for fugtproblemer
Køreplan for renovering af badeværelse

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Ole Vedsted-Jakobsen, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden