Så tit skal fugerne på badeværelset skiftes

Dine fuger på badeværelset skal faktisk skiftes jævnligt. Normalt hver 5-10 år afhængigt af stand og slitage.

Heldigivis kan du selv gøre det, hvis du har lidt håndværkersnilde. Se hvordan du gør i videoen herunder - du kan også læse en mere detaljeret beskrivelse under.

Fjern og skift fuger mellem fliser

1. Fjern silikonefuge

Fjern den gamle fuge. Brug en stanleykniv, som du kan indstille, så ikke du skærer for dybt. Husk at der ofte er en vådrumsmembran underfliserne som du ikke må skære ned i. Den er også ført op af vægge og vanger. Sørg for at få hele fugen med af, og rens efter for fugerester.

2. Afdæk med malertape

Afdæk nu med malertape på begge sider af den fuge, der skal have ny silikone. Sørg for, at malertapen dækker omgivelserne godt. Malertapen skal ikke lægge helt ind i hjørnet da det meste af den nye fuge vil blive fjernet når du fjerner tapen.

3. Sprøjt fugen

Sprøjt en tynd stribe vådrumssilikone i bunden af samlingen. Brug en silikonepatron med en dertilhørende sprøjtepistol fra det lokale byggemarked.

4. Samlingen skal være helt dækket

Sørg for at samlingen er helt dækket af silikone, hvis du ved et uheld et komme til at ridse i malingen, da du fjernede den gamle fuge.

5.  Bredde på fugen

Mål bredden på fugen og sørg for, at silikonepatronens åbning har samme bredde.

6.  Sådan fuger du

Fug med vådrumssilikonen i én glidende, langsom og kontrolleret bevægelse.

7. Glat fugen 

Når der er fugemasse i hele fugen, er du klar til at 'glitte' fugen - dvs. glatte efter og fjerne al overskydende silikone. Brug en fugepind eller såkaldte fugeklods fra byggemarkedet. Det er en god ide at dyppe fugepinden eller fugeklodsen i koncentreret sulfovand, så redskabet ikke hænger fast i silikonemassen.

8. Fjern malertapen

Fjern malertapen straks, så den ikke hænger fast i fugen, træk malertapen forsigtigt af. Glat efter hvis malertapen efterlader synlige kanter.

Husk, at silikonen skal hærde ordentlig op, inden du tager bad igen. På bagsiden af fugepatronen er hærdetiden angivet.

Beskyt fugen

Som nævnt skal din fuge skiftes jævnligt, for at den dækker bedst muligt. Du kan beskytte den ved at fjerne vand og snavs fra den ofte. Brug fx en aflagt tandbørste til rengøringen.