Spørg Bolius

Skimmel kommet igen efter vi fik skimmelsaneret og isoleret - firmaet konkurs så hvad kan vi gøre og hvem skal betale ny afrensning?

Hej Bolius

Jeg kunne ikke finde søgeord om "skimmelsanering i tagrum", derfor dette spørgsmål:

Vi bor i tofamilieshus, en villa fra 1906 med tilbygning i 1920'erne. To etager med valmet tag med tagpap. Huset er opdelt i to ejerlejligheder, vi er fælles om kælder og udvendig vedligholdelse og har i øvrigt godt fællesskab i ejendommen.

Min mand og jeg har boet her siden 2008, overboerne siden 1989.

I 2015 fik vi udført skimmelsanering og efterisolering i tagrummet over huset, herunder udskiftning af den daværende isolering, som bestod af krøyerkugler (!).

Det er et lavloftet rum, som vi normalt ikke færdes i. Der er kun isolering.

Arbejdet blev udført af professio9nelt firma efter forudgående rapporter og test og flere tilbud.

Nu viser det sig, at der igen er skimmel indvendigt på loftet. Muligvis fordi at isoleringen har lagt sig ud over de ventilationshuller, der er på undersiden af tagudhænget. Disse var der i forvejen, og der blev ikke etableret andre ventilationsåbninger under renoveringen.

Firmaet der var eksperter i skimmelsanering, eksisterer ikke længere (opløst i 2019).

Min overbo har forsøgt at kontakte  med den der var vores kontakt i det firma. Han arbejder nu et andet sted, og har ikke været villig til at reagere på vores henvendelse.

Jeg synes at det er urimeligt, hvis vi igen skal til at ofre penge på at renovere det loftsrum og afrense skimmel.

Regningen lød på inæsten 150.000 kr

Vi søger råd om klagemuligheder, hvilken instans? eller hvad kan vi gøre?

Med venlig hilsen

Vibeke W

Hej Vibeke

Det var da en kedelig historie. Men desværre, hvis firmaet ikke findes mere, så er der nok desværre ikke så meget at komme efter.

Hvis firmaet var medlem af en brancheorganisation med tilknyttede garantiordning på tidspunktet for 5-6 år siden, kan man evt. rette henvendelse dertil. Her taler man typisk om Byg Garanti eller Dansk Håndværk Garanti ordning. Der findes også flere...

Jeg kender ikke konkursboet bagved firmaet, eller om der er nogle andre der har overtaget det. Men i så fald kan man tage kontakt til dette firma.

Men det lyder jo til, at årsagen til opfugtningen og skimmelsvampene ikke blev udbedret den gang. Det er desværre lidt ofte set, at man får symptombehandlet men ikke får klaret/udbedret den egentlige årsag til skimmelvæksten.

Det er derfor meget vigtigt at I får undersøgt forholdene grundigt nu, så man ikke gentager den manglende succes.

Jeg er ked af det lidt nedslående svar, men er firmaet gået konkurs eller lukket på anden måde, er der ikke nogen der kommer og redder jer.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden