Spørg Bolius

Skimmelsvamp i hjørnet - skal vi søge professionel hjælp?

Kære Bolius.

Vi døjer i disse vintermåneder med skimmel i vores soveværelse i vindueskarm og langs vinduesparti i kvisten. Vi forestiller os, at problemet er manglende ventilation på vores 1. sal. Vores hus er fra år 2000. Vi forsøger at lufte ud jævnligt hver dag.

Vores spørgsmål er, hvor galt skimmelangrebet skal være, før man skal søge professionel hjælp? Vi har uploadet et par billeder. Jeg har ligeledes været oppe på loftet, hvor jeg kan se, at der også er skimmel/sorte plamager på nogle af vægpladerne. Hvad skal vi gøre?

Jeg håber, I kan hjælpe os. Mange tak for jeres side.

Dbh Tue

Hej Tue G

Tidligere hed det, at man skulle tage det mere seriøst, når området dækkede ca en halv m2. Den seneste melding, som er sendt ud i branchen i efteråret, er, at man skal handle på det, når man har mere end, hvad to hænder kan dække. Så jeg synes, det ligner, at I skal tage jeres lidt alvorligt.

Og det er ganske rigtigt, at ventilation er det vigtigste. Det kan dog også hjælpe på problemet, hvis I hver morgen tager en klud og tørrer den fugt væk, som er kommet i løbet af natten. På den måde vil det mindske behovet for ventilationen. (Dermed ikke sagt, at I skal lufte mindre ud - anbefalingen er stadig 3 x 5-10 min om dagen med gennemtræk).

Når du samtidig har fundet større skimmelplamager på loftet, så synes jeg, det kalder på en byggerådgiver. Det er sikkert ikke samme årsag, men to problemer som skal løses adskilt. Det første drejer sig formentlig om ventilation, facadeisolering, vinduerne og måske kuldebroer i facaden, mens det på loftet kunne tyde på for dårlig loftsventilation. Vi har et sted beskrevet det som, at det skal føles, som om man står i træk, når man er på loftet.

Læs mere: 5 steder, du typisk får skimmelsvamp

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden