Spørg Bolius

Skjolder på nyt flisegulv, håndværkeren siger de forsvinder - men hvordan sikrer vi os et pænt gulv?

Hej Bolius

Jeg er ved at få renoveret mit badeværelse. Håndværkerne har lagt fliser men endnu ikke fuget i brusenische. Efterfølgende har se monteret bruseamatur og har ladet vandet løbe. Nu er der kommer mørke skjolder på fliserne langs kanten hvor der endnu ikke er fuget. De oplyser det er fugt der kommer op fordi der ligger en vådrumsmenbram mellem betongulv og flise. De siger skjolderne forsvinder igen. Behøver jeg at være bekymret og forsvinder skjolderne igen?

Mvh

Anne

Hej Anne

Det er lidt svært for mig at svare på.

Men jeg har set det før, at særligt de mørke/sorte klinker godt kan få en misfarve når de bliver fugtpåvirket bagfra/nedefra.

Jeg har dog mest set det i fugtige kældere, hvor man igennem de mørke/sorte granitklinker kan se fugtskjolder.

Det er givetvis det samme her.

For en sikkerheds skyld ville jeg skifte de aktuelle klinker. Det ville være ærgerligt at få misfarvningen indbygget i de nye klinker.

Men om ikke andet, så er det blot vigtigt, at du på skrift får det gjort klart overfor de udførende, at denne misfarvning ikke accepteres, og at du vil kræve klinkerne skiftet efterfølgende, såfremt misfarvningen ikke forsvinder 100 %.

Jeg håber du kan bruge svaret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden