Spørg Bolius

Ståltag hvor malingen skaller af

Jeg har et 14 år gammelt Decra tag fra Icopal.
Desværre er malingen/coatingen begyndt at falde af i store flager. Der er 30 års garanti på pladerne, men desværre dækker garantien ikke kosmetiske skader. Derfor er jeg meget i tvivl om hvad jeg kan gøre ved pladerne. Hvis jeg bekoster en mulig maling af pladerne, vil problemet jo bare være det samme næste år, da malingen tilsyneladende vil fortsætte med at falde af.

Er det virkelig nødvendigt at skifte hele taget, eller har I nogle råd til hvad jeg
kan gøre ?

Mvh Gorm 

Hej Gorm.

Hvis det er i kraftig udvikling, så tænker jeg at I måske ryger ind under de 5% som Decra skriver her:

"Decra tagpladerne garanteres at: • forblive fri for væsentlig synlig rust og afskalning, dvs. rust og afskalning, der omfatter mere end 5% af tagfladen og opstået i en periode på 30 år fra købet af Decra tagpladerne." DECRA_ELEGANCE_garanti_30_aar_1.1.2020.pdf

Jeg formoder, at I har prøvet at tage kontakt til Decra? Der kan sikkert godt gå lidt tovtrækkeri i det, og måske lidt hjælp fra en byggesagkyndig eller en byggeadvokat kan blive en god hjælper.

Hvis du selv ønsker at udbedre det, så har jeg fået følgende fremgangsmetode fra Metrotile, som har overtager Decra i 2020.

  • Grundig afvaskning
  • Let slibning hvor der er rust (korn 150)
  • Rustprimer (fx Hammeric No. 1)
  • Maling fra producenten. De skulle have reparationssæt som skulle matche det sorte tag meget fint. Prøv evt. at tage fat i Icopal først, og eller Metrotile.

Det burde ikke være nødvendigt at udskifte taget, og både økonomisk og bæredygtigt, vil det klart være bedst at få det vedligeholdt, så det kan holde så længe som muligt.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden