Spørg Bolius

Støj fra varmepumpe

På varmepumpens udedel stå hvor meget den støjer, fx 58 db.

Er dette angivelsen af den maksimale støj som kan/må komme fra udedelen, fx. under af-isning, er det støj fra almindelig drift, eller måske noget helt tredje?

Jeg kunne også godt tænke mig at vide, om det er en peak-værdi eller om det er en form for middel værdi over et givent tidsrum.

På forhånd tak

Det er ikke den maksimale støj der kan komme fra varmepumpen. Jeg har snakket med teknisk madarbejder hos Bosch, for at blive klogere på hvor man egentlig finder max-værdierne. Det er en ret kompliceret sag, og desværre bliver det ikke oplyst på en standardmåde.

Der er dog en tysk hjemmeside, hvor der er opgivet max. støjniveauer. Det kræver at man nørder lidt rundt i det, men hvis du har mod på det, så er det her Schallrechner | Bundesverband Wärmepumpe (BWP) e.V. (waermepumpe.de)


Jeg har en graf som viser at en varmepumpe, som har støjniveau på 48 db oplyst, kun larmer med 41 dB, hvis den benyttes ved 17 graders varme, mens den er oppe på 61 dB ved minus 12 grader. Så der er altså store udsving.
 
Håber det giver en lille smule bedre forståelse, uden dog at give et facit med 2 streger under.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden