Støjreduktion

Hej.

Vi har renoveret et dejligt hus som ligger hævet over men ud til en større fordelingsvej i et villakvarter. Vi er desværre plaget af trafikstøj tiltrods for vi har fået nye døre og vinduer af typen VELFAC 200i med 3 lag glas...

Vores nye hoveddør lydisolerer mindre end den gamle, desværre. Vinduerne isolerer bedre men dæmper ikke lyden af forbikørende biler. Kan vi yderligere forbedre vores vinduer og døre uden at købe helt nyt? Igen...
Kan vi alternativt lave en form for lydabsorbering?
Vi har fået murene hulmursisoleret og vi har ikke umiddelbart utætheder. På terrassen foran huset skærmer en halvmur delvist mod vejen. Vi lavet den så høj som muligt uden dog at spolere udsigten. Et lyddæmpende hegn vil være svært at passe ind i på vores grund...
Vi bor i Aalborg og har svært ved at finde professionel rådgivning til hvad vi skal gøre...
På forhånd tak.  "De desperate..." Claus P.

Kære Claus P.
Du skal sikre dig, at dørene og vinduerne lukker helt tæt til, og at samlingen omkring vinduerne og ydervæggen (fugningen) er helt tætte, tætheden har stor betydning for lydisoleringen.
Det er også vigtigt at der vælges lydvinduer der reducerer støjen bedst muligt Lydreduktionen betegnes som reduktionstal Rw i dB. Tallet udtrykker, hvor meget hele vinduet isolerer mod støj jo højere tal jo bedre lydreduktion - det er ikke det samme som varmeisoleringsevnen.
En mulighed er at  montere forsatsruder indenfor dine nuværende vinduer. Det kan give en betydelig forbedring af lydisolationen, læs mere om det her på Miljøstyrelsens side om støjdæmpende vinduer: http://www.mst.dk/Virksomhed_og_myndighed/Stoej/trafikstoj/vinduer/vinduer.htm
Det lyder til at du måske skal skifte hoveddøren ud med en lyddør, en tung dør vil f.eks. dæmpe lyden mere end en dør af lette materialer.
Det kan muligvis hjælpe at isolere tagkonstruktionen og en indvendig gipsbeklædning  Hvis du sætter to lag gipsplader op med en skinne imellem til at holde afstand mellem dem, vil både de tunge gipsplader og luftrummet mellem dem være med til at lydisolere.
Da I allerede har investeret meget i istandsættelse og alligevel stadig er generet af støjen vil jeg anbefale jer at kontakte et rådgivende ingeniør firma med akustiskingeniører der kan hjælpe jer med at vælge de løsninger der giver bedst muligt resultat.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden