Spørg Bolius

Svejsning mellem vinyl

Vi har fået vinyl på vores badeværelse. Det gik helt galt 1. gang, så nu er det lagt på 2. gang. Samlingen mellem gulv og væg i brusekabinen er meget ujævn og hakket og man kan mærke kanter når man stryger over fladerne. Jeg kan se nogle steder er der brugt 2 lag fuge fordi sprækken nogle steder er blevet alt for stor. Nogle steder har han smurt noget silikone agtigt uden på fugen for at tætne. Jeg tvivler virkelig på fugen er tæt, hvad gør vi nu og hvis ansvar er det hvis det er utæt? 

Ud fra din beskrivelse, opfylder det udførte arbejde ikke kravene i By og Byg Anvisning 200, Vådrum.

Da alle samlinger i belægningen skal være trådsvejses og håndværkeren der udfører arbejdet, bør ligeledes have et svejsecertifikat til denne form for svejsninger.

Ligesom det firma i anvender bør være tilsluttet Gulvbranchens Vådrumskontrol (GVK). -

Ud fra din beskrivelse, har jeg mine tvivl om, at det er et firma tilsluttet GVK, i har anvendt til arbejdet. - Forhåbentlig har i endnu ikke betalt, for det udførte arbejde.

I bør tilbageholde betalingen og reklamere over for firmaet og kræve, at arbejdet skal opfylde kravene i Anvisning 200.

Jeg vil også anbefale jer, at i tager kontakt til en rådgivende ingeniør eller bygningskonstruktør, der kan vurdere det udførte arbejde samt hjælpe jer med, at kontrollere at arbejdet bliver udført korrekt i h.t. anvisning 200.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Dalsgaard, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden