Spørg Bolius

Teak i 60'er-hus - opdatering?

Vi har netop købt et hus fra 1962 i velholdt, men meget original stand - og alle døre og klædeskabslåger naturligvis af teak. Min første indskydelse var at male i lyse farver, men min kæreste vil meget gerne bevare husets ånd - herunder teak-looket. Har I forslag til, hvad vi kan gøre, så vi beholder det smukke træ, men opdaterer til 2013?
Hilsen Nina U.

Kære Nina U.
Jeg synes det er et rigtigt godt princip at modernisere med stor respekt for husets ånd. Det kan være fint at male i lyse farver og så lade døre og skabslåger stå i olieret teak. Du skal  rense træet godt, slibe med fint sandpapir hvis det er nødvendigt -  og så behandle med teakolie (følg nøje producentens anvisninger).
Det også ofte en god ide  at få mere lys ind i rummene - f.eks. ved at få vinduespartier til gulv og/eller ovenlysvinduer.
Vær opmærksom på at også møbleringen har stor betydning for om huset opleves som et moderne 2013-hus - f.eks lyse og lette møbler blandet med udvalgte møbler eller nips fra 60'erne da huset blev bygget, kan være med til at give parcelhuset en god og moderne stemning.
Du kan finde  inspiration i billedserierne her,  og i de ombygningsprojekter du kan se hos Danske BoligArkitekter.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Lavet i samarbejde med Danske BoligArkitekter

Danske BoligArkitekter er en sammenslutning af arkitekter, der har specialiseret sig i arbejdet med private boliger. Projektet er drevet af Videncentret Bolius og Danske Ark.

Bliv inspireret og find arkitekter

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden