Spørg Bolius

Bør jeg male min 60'er teak døre

Jeg har et 60'er build up hus som har 8 teak døre. De 7 af dørene er ud til min entre. For 4 år siden skiftede jeg døre og vinduer fra teak til hvid (ral 9010). Trælofterne har jeg også givet hvid maling. Nu er jeg kommet i tvivl om jeg skal male mine døre også, de bliver hentet om 5 dage. I jeres svar Teak i 60'er-hus - svarer i at det er fint at lade døre stå og bibeholde huset ånd.

Men hvad skal jeg. Har i et godt råd?

Hej Lene J.

Det er svært at sige uden at have set huset, hvilke andre materialer og farver der er på vægge og gulve, jeres smag, hvordan i møblerer m.v.

Men idet du har malet vinduer, lofter og måske også vægge hvide, synes jeg personligt at det at beholde dørene som teak, kan give huset varme, historie og karakter. Du kan stadig vælge at male indfatningerne hvide, så det kun er selve dørbladet der står i teak.

Det kræver selvfølgelig at dørene er pæne og i god stand,  og at de er placeret så det er hensigtsmæssigt at der kommer focus på dem.  Hvis du maler dørene hvide og du også har hvide vægge vil du ikke i samme grad bemærke dørene, de vil gå mere i et med væggen.

Så jeg kan ikke give dig et klart og entydigt svar, men synes du skal overveje om huset bliver for hvidt i hvidt, hvis du også maler dørene hvide.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden