Spørg Bolius

Tilbygning på grund med lav bebyggelsesprocent - findes der isolering så ydermure tager mindre af boligareal?

Dav Bolius

Min kone og jeg skal bygge lidt til, men da bebyggelsesprocenten i Rudersdal flere steder er ret lav (22), vil jeg høre, hvilken slags isolering til væggene, der fylder mindst. Der er jo krav til isoleringsgraden, men så vidt jeg ved, ikke til tykkelsen, så måske kan vi hente en smule plads dér.

Med venlig hilsen

Paul Vensman

Hej Paul

Meget forsimplet besvaret kan jeg nævne Kingspans isoleringsprodukter, som er en moderne isolering, der har en meget høj isoleringsevne. Men ellers, og af mere ”normal” isolering kan nævnes Isovers klasse 30 isolering, (0,030 W /m2 K) hvor en standard isolering er klasse 37 isolering, (0,037 W/m2 K).

Du kan sammenligne tykkelser og isoleringsevner her via dette diagram.

Videre findes der et par gode byggesystemer som både indeholder bærende vægge og isolering i et. Det kunne være termoblokken fra H+H eller Isobyg-systemet.

Som oftest får man lov til at gå lidt ud over byggelinjer og bebyggelsesprocent, når det handler om efterisolering af huset. Eksempelvis ved at tilføre op til 200 mm udvendig isolering på ydervæggene.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden