Spørg Bolius

Tilladelse til tag på brændestak?

Undertegnede har fået en udfordring af kommunen, idet de mener, at jeg skal søge om tilladelse til min ca. 5,5 m lange og 1,8 m høje brændestak, der er placeret op ad min hæk (der er ud til en 3 m bred sti). Brændestakken er overdækket med lyse trapezplader for at skærme mod regn mv. Der er ingen side- eller bagbeklædning på konstruktionen og den har ingen karakter af et skur el.lign. Grunden til henvendelsen er, at HVIS der er krav til en ansøgning, vil min samlede længde overstige 12 m i skel med ca. 3,5 m – og det må den jo I ved, ikke være, og så vil jeg få et krav om nedrivning af stakken.

Mvh Frank

Kære Frank.

Tjo - de fleste kommuner oppererer med at et tag = en bygning. Så hvis der er udlagt tagplader på en konstruktion (af en eller anden art) kan det betegnes som en bygning.

Måske problemet kan løses ved at fjerne trapezpladerne, og i stedet lægge en presenning på. Denne kan dog også i nogle tilfælde betegnes som tag - Se denne sag: Fjernelse af presenning over brændeskur (retsinformation.dk). Heraf fremgår dog at der er tale om en spærkonstruktion/pergola som bærer presenningen, hvilket jo ikke er tilfældet hos dig. 

Du må i dialog med kommunen om dine muligheder - eventuelt kan du korte bunken af, eller flytte den længere ind på grunden?

Held og lykke

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden