Spørg Bolius

Tilslutning fælles faldstamme

Hej,
Jeg er ved at etablere Badeværelse i min ejer lejlighed. I en etage ejendom, med 10 lejemål. Min underbo vil ikke give mig adgang til faldstammen, som er eneste mulighed jeg har for tilkobling af afløbsinstallationer. Fra mit badeværelse.
Afløbet skal kobles på faldstammen der går på hans toilet på bagtrappen. Hvor der i forvejen er 2 tilkoblinger til faldstammen.
Jeg har fået byggetilladelse fra bygningsinspektoratet og godkendelse af formanden for ejerforeningen.(der står ikke noget i ejerforeningensvedtægter om problemet)
Vvs installatøren der skal udføre arbejdet, mener ikke at min underbo kan nægte mig adgang til den fælles faldstamme.
Mit problem er at jeg ikke kan finde en tidligere sag eller en lov at henvise til.
Har du/i mulighed for at hjælpe mig med det?
På forhånd tak.
Mvh Andreas M.

Hej Andreas M.
Med mindre der er vedtægter eller andet i jeres ejerforening der siger andet - kan du ikke forlange at kunne koble dine afløb på faldstammen i underboens lejlighed.
Du må forsøge at få en aftale - ellers er en mulighed at hæve gulvet i dit badeværelse så meget at afløbet kan kobles på faldstammen i etageadskillelsen uden at skulle have adgang til din underbos lejlighed.
Det er alene hvis ejerforeningen skal udskifte eller reparere fælles rør o.l. at man ifølge ejerlejlighedsloven skal give adgang til sin lejlighed.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden