Spørg Bolius

Tør luft og gulvvarme får fineren til at slippe underlaget - hvad kan i anbefale?

Till Bolius

Vi har lamineret trægulv som gulvbelægning på betongulv med gulvvarme. Vi har også varmegenvinding og meget tør luft vinter og forår. Træfineren slipper underlaget flere og flere steder for hver vinter. Se foto. Hvordan reder vi gulvet? Hvilken gulvbelægning kan I anbefale som alternativ?

Venlig hilsen Annegrete H

Hej med jer

Mit bedste bud er, at I skal holde luftfugtigheden højere.

Dette kan man gøre på flere måder:

I skal sørge for at holde en lavere temperatur, (jeg kender ikke jeres nuværende ”varmebehov”, men prøv at se om I ikke kunne ”klare” jer med ca. 21°, maks. 22° C i huset.

Videre kan/skal I skrue ned for jeres ventilationsanlæg, så I får et mindre luftskifte. Det handler jo netop om, at den frostklare luft udenfor har et meget lille vandindhold, og når det så kommer ind i jeres hus og bliver varmet op til 20-25° C, så bliver luften meget meget tør, hvilket udtørrer jer og bygningsmaterialerne. Udover gulv har jeg hørt om trappetrin som flækker og sågar dyre designerspiseborde og dyre køkkenplader.

I perioderne med meget kolde temperaturer udenfor bør ventilationsanlægget derfor kører på det laveste niveau. Hold dog øje med døre og vinduer, om der skulle stå (for meget) dug i disse om morgenen.

Man kan videre komme langt med flere planter mv. og sidst men ikke mindst kan man investere i en befugter, som ja, er det modsatte af en affugter.,

Gulvene kan dog desværre være ødelagt, og så er der reelt ikke meget andet at gøre end at skifte dem.

Jeg håber I kan bruge svaret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden