Spørg Bolius

Træhus eller murstenshus mod klimaforandringer?

Hejsa!

Vi skal til at bygge et nyt hus, da vi har fundet en dejlig grund. Vi har i første omgang valgt at det skal være et træhus - men er blevet meget i tvivl, pga den sidste meget store nedbørsmængde. Vi bliver simpelthen i tvivl om et træhus kan klare det. Vi har valgt varmebehandlet fyr som ydre beklædning. Men står faktisk lige nu og overvejer at sadle om til murstenshus. Vi vil gerne være klimavenlige, men også robuste i forhold til klimaforandringer.
Og så skriver I ofte at træhuse er 10% billigere - det er bestemt ikke vores oplevelse - faktisk nærmere det modsatte. Tak for jeres mange artikler!

Lars og Mia

Hej Mia og Lars

Skønt at læse at I overvejer at bygge i træ. For vi skal bygge og bruge byggematerialer med et lavt klimaaftryk og her er træ en af løsningerne.

Ud over træ, kan I også også overveje halm eller hampebeton, som begge vinder frem i det bæredygtige byggeri. Lav en søgning på 'ecococon hus' eller 'hempcrete hus' og find inspiration til henholdsvis halmhuse og hampebetonhuse.

Uanset om I vælger at bygge med træ, halm eller hamp, har I muligheden for at bygge åndbart og dermed sikre et rigtig godt indeklima.

Men vigtigt, når I vælger at ville bygge med træ, halm eller hampebeton, er, at I sikrer god konstruktiv beskyttelse, som netop vil sikre at de biobaserede materialer nedbrydes mindre og holder endnu længere.

Læs mere her: www.bolius.dk/konstruktiv-traebeskyttelse-16304

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden