Idéen om at flytte i et bofællesskab er populær blandt danskerne. Faktisk så populær, at en undersøgelse fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd i 2017 viste, at 80.000 ældre overvejede at flytte i seniorbofællesskab, mens der ved udgivelsen af undersøgelsen blot var omkring 7.000 boliger i seniorbofællesskaber rundt om i landet.

Med den store rift om boligerne er det en rigtig god idé at være ude i god tid. Jo før du skriver dig op til en bolig, jo længere fremme er du på ventelisten, når og hvis du en dag føler dig klar til at blive del af et seniorbofællesskab.

Find det rigtige bofællesskab

Hvor er bofællesskabet?
Bofællesskabet

Men hvordan finder du ud af, hvor der er seniorbofællesskaber?

Et godt bud er Bofællesskab.dk, hvor du finder en lang række forskellige bofællesskaber fordelt over hele landet. I boksen her på siden kan du vælge, hvor i landet du gerne vil lede og hvilken form for fællesskab du er interesseret i - det kan være et seniorbofællesskab eller et almindeligt bofællesskab med blandede aldersgrupper.

Når du har valgt det og trykker på 'søg', bliver du sendt videre til Bofællesskab.dk, hvor du kan se de bofællesskaber, der passer til dine ønsker. Der vil løbende komme flere bofællesskaber til, så hvis du ikke finder lige præcis det, du søger, kan det være, du finder det næste gang.

Hvis du allerede kender til et bofællesskab, der tiltaler dig, kan du også prøve at kontakte dem direkte for at høre, hvordan du får en fod indenfor. Hold også de kommuner, hvor du gerne vil bo. Kommunerne er ofte en del af samarbejdet omkring bofællesskaberne, og måske kan du finde det, du søger, på deres hjemmesider.

På Facebook kan du også finde flere grupper for bofællesskaber. Nogle grupper er for bofællesskaber, der søger nye beboere, og andre er for folk, der ønsker at skabe deres eget og derfor leder efter andre med samme tanker. Måske kender du – eller dine Facebook-venner – til nogle af disse grupper, eller også kan du forsøge dig med at søge dem frem - prøv fx at skrive "seniorbofællesskab" og det område, hvor du leder efter et fællesskab.