Spørg Bolius

Udestuen medregnet dobbelt i BBR, kan vi klage og få for meget betalt skat og varme tilbage?

Hej Bolius

Vi har vores hus til salg. Huset er fra 1969. I 1989 er der tilbygget en uopvarmet udestue på 22 m2. Ejendomsmægleren har lige ringet og fortalt, at udestuen er registreret både som bolig og som tilbygning/udestue, således at den har talt dobbelt i m2'erne.

Dvs. at vores hus, som vi har boet i siden 2006, er 22 m2 mindre end der står i papirerne, altså har vi betalt for 189 m2, men har reelt aldrig ejet mere end 167 m2. Det gør vel vores hus noget mindre værd og samtidig har vi betalt for meget i ejendomsskat, fjernvarme og måske mere i 13 år.

Kan vi klage over dette og i givet fald hvor?
Føler mig snydt - selvom det jo "blot" er en fejlregistrering, men vi har jo i sin tid betalt for 189 m2, men har kun fået 167 m2.

mvh Pia V

Hej Pia V<

Da det er den der ejer huset der skal sikre at oplysningerne i BBR-registeret stemmer overens med de konkrete forhold på stedet har du nok ikke mulighed for at klage. 

Det er ærgerligt hvis du har betalt for meget i ejendomsskatter gennem de 13 år du har ejet huset, men du skal være opmærksom på at generelt tæller udestuer kun med som vægtet areal i forhold til ejendomsvurdering og dermed Skat. Det betyder at arealet af udestuen kun tæller som en procentdel af arealet når ejendomsværdi og ejendomsskat beregnes. Hvor meget afhænger af de konkrete forhold.

Du kan nok heller ikke klage til sælger over muligvis ukorrekte oplysninger her 12 år efter.

Du skal sikre at oplysninger om arealet er korrekte og få opdaterer BBR via siden her: Ret dine ejendomsoplysninger i BBR

Læs mere her: BBR-registret

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden