Spørg Bolius

Uventet skade ved håndværksarbejde - hvem skal dække?

Hej,

En vvs'er har ødelagt en frontlåge i mit køkken, da han skulle tjekke et afløb. Det er er udgået køkken fra ikea, så vi kan ikke købe en ny låge. Håndværkeren mente han kunne udbedre skaden ved at reparere lågen og male den. Det har vi forsøgt (se foto). Farven rammer ikke de andre låger. Jeg synes også malingen står upræcist/klattet ved grebene.

Han foreslår nu, at han maler halvdelen af modulerne på samme måde (dvs. den ene side af køkkenets moduler). Jeg synes ikke, det er en god mulighed og foreslår at han køber nye frontlåger til hele køkkenet fra fx noremax.dk eller lignende. Jeg synes ikke det kan være rigtigt, at jeg bare skal acceptere, at hans skade forringer mit køkken? Hvad har jeg mon krav på i denne situation? Og hvor kan jeg evt. klage?

På forhånd tak for hjælpen! Vh Tine

Hej Tine
 
Det er jo ganske tydeligt at denne farve er forkert, og dermed kan udbedringen ikke godkendes.
Den eneste rigtige løsning kunne godt være, at få skiftet alle lågerne - eller malet dem alle, hvis det ellers kan laves godt nok.
Men det er selvsagt en lidt voldsom udbedring og omkostning, for et lille arbejde såsom at skulle have renset/tjekket afløbet.
Mit bedste råd er, at du får indhentet en pris for de nye låger, og så overvej om I kan slå halv skade eller noget. Og det ved jeg godt er træls for dig, men omvendt får du trods alt helt nye låger.
 
Der findes ingen facitliste til problemer/situationer som disse.
 
Jeg håber I kan bruge mit svar.
Held og lykke med det.   

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden