Risikoen for at der går ild i din juledekoration stiger, når granet bliver tørt, og lyset brænder ned. Så hvis du vil redde julen, er det en god idé at være forberedt på at slukke en brand.

Sådan slukker du ild i juledekorationen

Du kan godt hælde en spand vand ud over en brændende juledekoration, –men det bliver hurtigt et voldsomt vandplaskeri, og du risikerer at ødelægge møbler og ting omkring dekorationen.

3 gode måder at slukke ild på:

  • Brug en forstøverflaske. Hav en forstøverfalske med vand i parat. Hold den lidt på afstand af den brændende juledekoration og sprøjt med vand direkte på ilden, til den er slukket.
  • Brug en flaske med danskvand. Du kan også bruge en flaske danskvand, hvis du har sådan en ved hånden. Ryst den, mens du holder en finger for åbningen og lad lidt af danskvandet sprøjte på dekorationen, til ilden slukkes.
  • Brug et brandtæppe. Du kan også kaste et brandtæppe over den brændende juledekoration. Et brandtæppe kan også bruges til at slukke andre mindre brande i boligen, fx brande i møbler og tøj.

Tag et par skindhandsker på, når du har slukket ilden med forstøverflaske, danskvand eller brandtæppe. Bær derefter dekorationen ud i køkkenvasken, og sluk den efter under vandhanen. Du kan også sænke den ned i en spand vand og slukke efter på den måde.

Forebyg ild i juledekorationen med brandimprægnering

Der er flere ting, du kan gøre for at formindske risikoen for, at der går ild i din juledekoration.

Et af trickene er at behandle din juledekoration eller adventskrans med et brandimprægneringsmiddel, som kan købes i de fleste byggemarkeder.