Spørg Bolius

Varmtvandsbeholder contra gennemstrømsvandvarmer

Vi bor i et rækkehus med fjernvarme og overvejer at skifte vores varmtvandsbeholder på 125 liter ud med en gennemstrømsvandvarmer. VVS manden og en energi konsulent siger at det er varmebesparende og en god investering. Fjernvarmeleverandøren E-on siger, at det ikke kan betale sig med en gennemstrømsvandvarmer.

Hvem har ret og hvad er jeres svar?

Med venlig hilsen

Først og fremmest skal i undersøge om i må installere en gennemstrømsvandvarmer hvor i bor. Nogle fjernvarmeværke vil ikke godkende det på grund af forsyningsproblemer i spidsbelastede perioder. Det er specielt om morgenen.

Nu ved jeg jo ikke hvilke forudsætninger jeres energikonsulent har brugt som parametre i sin udregning, men i nogle tilfælde kan det ikke svare sig at skifte. Det kommer helt an på alder på varmtvandsbeholderen, hvor stort et forbrug i har, hvor godt beholderen er isoleret og hvor godt rørføringen er isoleret.

I skal også tage med i jeres betragtning hvilke omkostninger der er forbundet med udskiftningen og hvor store jeres besparelser bliver, altså hvor lang tilbagebetalingstid der er.

Hvis i står for at skulle udskifte varmtvandsbeholderen alligevel, så kan man jo sige at det er en relativ merudgift.

Mit svar er derfor ikke entydigt, men hver opmærksom på at nogle fjernvarmeværker ikke er interreseret i at i skifter jeres varmtvandsbeholder ud med en gennemstrømsvandvarmer.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jeanette Standly Mikkelsen, bygningskonstruktør

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden