Spørg Bolius

Vil der være tilslutningspligt til fremtidig fjernvarme - også hvis vi har jordvarme?

Hej Bolius

Vi vil gerne anlægge jordvarme i vores hus i Lejre.

Nu er vi dog lidt i tvivl: Vil vi kunne risikere, at vi om nogle år kan blive tvunget til at etablere og betale til en tilslutning til et fremtidigt fjernvarmetilbud?

Der er ikke fjernvarme herude på nuværende tidspunkt, men vil tilslutningspligt kunne betyde, at al vores arbejde og investeringer med et slag bliver tilsidesat?

Mvh Kasper R

Hej Kasper R

Tidligere kunne der være tilslutningspligt, hvis man boede eller byggede i et område med fjernvarme. Den regel blev imidlertid ændret i 2019, så man i dag har frit valg. Læs mere i Varmeforsyningsloven (retsinformation.dk)

Når det så er sagt, så er fjernvarme i rigtig mange tilfælde den bedste opvarmningskilde, man kan have. Det er netop vedtaget i Folketinget, at alle kommuner skal have en plan for udrulningen af fjernvarmenettet i slutningen af 2022. Og måske har de allerede et svar liggende klar til jer?

Så inden, I tager den endelige beslutning, kan det være en god ide at kontakte kommunen og høre, hvad planen er for jeres område.

(Svaret er redigeret 4. maj 2022)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden