Spørg Bolius

Vil købe hus bygget af sælger, men kan ikke få Ejerskifteforsikring - hvad risikerer vi og kan vi sikre os på anden måde?

Til Bolius

Fruen og jeg er ved at købe hus fra 2020 bygget af sælger 
Ejendomsmægleren  har bedt to forsikringsselskaber om tilbud på ejerskifteforsikring. Det første forsikringsselskab har afvist at give tilbud med begrundelsen at sælger ikke har haft tegnet en byggeforsikring. Hvad vil I råde os til, hvis ingen forsikringsselskaber vil tegne en ejerskifteforsikring?

Sælger har foreslået at der deponeres 100.000 kr. af købesummen det første år til dækning af eventuelle fejl.

Det er det hus vi vil have, og der er udarbejdet el-rapport og tilstandsrapport med kun to mindre rent kosmetiske fejl.

Vi har også skrevet til vores køberrådgiver (RealMæglerne Jerslev), hvorfra vi pt. afventer svar, men vi vil også gerne have jeres råd.

På forhånd tak,

Kenneth

Hej med jer

Det lyder lidt som om, at der er tale om et selvbyg-hus eller lignende. Det er typisk dem, som vælger ikke at bruge penge på den ellers lovpligtige byggeskadeforsikring, og de eneste der kan undslippe det.

Som ejerskifteforsikring ønsker man nok blot ikke at skulle stå med hele ansvaret for eventuelle byggefejl og skader, og derfor så de gerne, at der (også) var en Byggeskadeforsikring.

Men ja, kan I ikke få tegnet en ejerskifteforsikring, så vil jeg næsten ikke råde jer til at købe huset. 100.000 kr deponeret fra sælger i et år er selvfølgelig bedre end ingenting, men det kan forslå sig som en skrædder i helvede, hvis der er alvorlige svigt ved huset, som først viser sig efter det femte år eller senere.

Jeg så jo helst, at I stod lige så stærkt og sikkert som andre forbrugere med mindst 5 års dækning, og helst 10 år, (udvidet ejerskifte og Byggeskadeforsikring).

Kan I derfor ikke få det, må prisen på huset ned, eller der skal deponeres flere penge og over en længere periode.

Men... se nu om der ikke findes et godt ejerskifteforsikringsselskab derude, som ikke gerne vil lege med.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden