Spørg Bolius

Vil selv renovere hus - har jeg så selv ansvaret for fejl og skader efter salg?

Kære Bolius

Jeg har købt et lille, godt og sundt (men ældre) træhus. Taget er bølgeeternit B5 plader og det trænger til at blive skiftet. Det samme gør husets træfacader. Området vi bor i er en samling af identiske huse, hvor der bor en masse både uddannede håndværkere og dygtige gør-det-selv folk. De har stort set alle selv stået for udskiftning af både tag og facader og vil gerne hjælpe mig i mit projekt. Jeg er ganske tryg ved at både jeg og den hjælp jeg får kan løse de relativt simple opgaver. MEN jeg er i tvivl om, hvordan jeg står ved et evt. salg indenfor 4-5 år. Hvis der nu kommer svamp, fugt mv. et par år efter salget, står jeg så med en stor risiko for en gigantisk regning, hvis jeg ikke har en regning fra en prof. håndværker? Kan man evt. købe sig til en "godkendelse" af projektet, der fratager mig fra senere risiko? Eller SKAL jeg have en regning på udførelsen af opgaven for at kunne sove trygt fremover? Og er der i så fald en håndværker-garanti jeg også skal sikre mig eller er alle håndværkere der må udskrive regninger dækket på en måde, så jeg ikke har ansvaret?

Hvis rådgivningen er, at jeg skal tilkøbe professionel hjælp, vil jeg høre om I har vejledning i, hvilke dele af opgaven jeg gerne selv må varetage? Eks. nedbrydning, indkøb af materialer, overfladebehandling etc?

Håber I kan hjælpe mig.

Gode hilsner

Jakob A

Hej Jakob A

Hvis du selv deltager i et stykke arbejde på dit hus er det dig der bærer ansvaret og derfor kan du ikke forsikre dig for fremtidige skader. Hvis du får lavet et stykke arbejde, hvor man ikke umiddelbart kan se hvem der har udført arbejdet er det også dit ansvar. Det ville være svært at få en garanti eller forsikring til at betale. Det er nok ikke muligt at købe sig en godkendelse. I bund og grund skal du blot sørge for at arbejdet bliver udført korrekt. Hvis det sker vil der ikke opstå problemer fremover.

Hvis du ikke ved hvordan arbejdet skal udføres og måske ikke kender til alle anvisningerne eller ikke kender til faldgruberne bør du ikke selv føre tilsyn med arbejdet. Så kan du hyre en byggeteknisk rådgiver til at føre tilsyn. På den måde kan du være mere sikker på at arbejdet bliver udført korrekt og derfor vil der ikke komme skader fremover.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden