Musefælder er den bedste måde at fange mus på. Men det er ikke lige meget, hvilken musefælde du bruger, hvor du stiller dem, eller hvilken lokkemad du putter i fælderne.

1
Brug en kraftig musefælde i metal eller plastic
Med en kraftig klapfælde af samme type som dem, der bruges til rotter, øger du sandsynligheden for, at musen slås ihjel med det samme og ikke bare lemlæstes. Undgå de klassiske træfælder - de bedste fælder er de moderne typer i plastik eller metal.
2
Placér musefælder de rigtige steder
Et godt sted at sætte dine fælder op er i skabet under køkkenvasken. Her vil musen ofte komme, da den bliver tiltrukket af lugte fra køkkenet og samtidig kan kravle ind langs rør og andet. Har du set musen et andet sted i dit hus, skal du sætte musefælderne der. Helst under et møbel, så hunde og børn ikke kan komme til den.
3
Brug lokkemad, der lugter kraftigt
Rosiner, spegepølse, peanutbutter, chokolade og nødde- eller figenpålæg er god lokkemad til mus. Det har en stærk lugt og er let at mase fast omkring udløsermekanismen i en musefælde. Drop osten - den tørrer hurtigt ud og mister sin aroma.
4
Spar ikke på musefælderne
Brug hellere mange musefælder i få dage end få fælder i mange dage.
5
Hvis du ikke vil slå musen ihjel
Hvis du helst vil bruge fælder, der ikke skader musen, skal du transportere fælden med den indfangede mus et par kilometer væk fra huset, inden du slipper musen løs - ellers finder den sandsynligvis hjem til dig igen.