1. Undgå træk på gulvet
  Der skal være varmt på gulvet, da de små børn opholder sig meget her. Sørg for, at der ikke er træk på gulvet, og læg evt. et gulvtæppe på – husk, at det skal være til at gøre rent, så støv og snavs ikke ophober sig i gulvtæppet.
 2. Legetæppe kan dæmpe lyden
  Et legetæppe er en god idé, hvis I har hårde gulve. Det er med til at dæmpe lyden, når kassen med klodser bliver vendt på hovedet.
 1. Sørg for ordentligt lys
  Hyggeligt lys tilfører stemning. Vælg afdæmpet lys i sengelampen, når barnet skal sove. Når barnet skal lege om dagen, vil et ordentligt lys vise alle farver på legetøjet.
 2. Plads til puslebord på værelset
  Skal der være plads til et puslebord, så indret det, så alt det, du skal bruge, er i nærheden, så du ikke skal flytte dig under bleskift. Sæt sagerne i kurve, eller gem bleerne i skuffen under puslebordet. Undgå, at det kommer til at ligne et badeværelse.
 3. Undgå kemikalier og giftige stoffer
  Indeklimaet i babyværelset er et af de rum i boligen, der er mest belastet af kemikalier og stoffer, der afgasser.  Inventaret her udskiftes ofte, lad derfor nyt legetøj og nye møbler gasse af, og vask nyt tøj, inden du tager det i brug. Har I plads i boligen, kan I eventuelt. indrette et legeværelse, så barnet ikke sover sammen med alt det nye legetøj.
 1. Slip af med legetøj, der roder
  Gem legetøjet i overskuelige kasser eller skuffer, så barnet lettere kan finde det, han vil lege med. Adskil hellere i flere kasser, så dyr og Lego ikke er blandet sammen – det gør det lettere at overskue for barnet. 
 2. Her skal du huske sikkerheden
  Vær ekstra opmærksom på sikkerheden ved vinduer og døre, hvor børn kan falde ud eller få fingrene i klemme, og der kan være persienne- eller gardinsnore, barnet kan blive kvalt i. Sørg for, at reoler og skabe er skruet fast til væggen, så de ikke kan vælte ned over barnet.

Video: Spørgsmål og svar om indretning af et småbørnsværelse

Hvordan undgår du kemikalier og giftige stoffer på børneværelset?

Hvordan gør du børneværelset sikkert?

Hvad skal du gøre med alt legetøjet?

Hvad skal der være på gulvet i børneværelset?

Kan du have puslebord på børneværelset?

chevron_left
chevron_right