Spørg Bolius

Abetræ - grene visner

Hej

Vi har et 27 årligt flot Abetræ (abernes skræk). En enkelt gren eller to ser ud til at visne. Skifter fra grøn til brun eller gullig - ligner at de visner. Er det normalt eller er der sygdom på vej ? Tak for svar

Mvh Bolius - abonnent Erik

Hej Erik

Mig bekendt er der ikke sygdomme eller svampe, der specifikt går efter abetræer eller nogle som generelt skulle være en trussel mod træernes sundhed. Men det sker jo, at træer over en bred kam bliver angrebet af svamp eller sygdom af den ene eller anden art. Jeg tror dog ikke, at det er tilfældet her, men at der er tale om en helt naturlig del af træets liv. Alle træer vil i mindre eller større grad have grene, der pludselig visner og dør. På stedsegrønne træer som abetræet kan det bare virke mere voldsomt, da det ses tydeligere end på løvfældende træer.

Fjern forsigtigt de visne grene og hold øje med træet. Hvis der kommer flere døde grene eller begynder spidserne over et større antal grene at visne, kan det være tegn på mistrivsel. Mistrivsel kunne fx være for meget eller for lidt vand, at rødderne er beskadiget ved fx gravearbejde eller frost og sneskader.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Berit Rørbøl, haveekspert

Aktuelt på forsiden