Spørg Bolius

Mus bag skab - skulle ejerskifteforsikring dække når der er sprække mellem gulv og væg?

Hej Bolius

Vi har, i forbindelse med udskiftning af opvaskemaskine og ovn fundet ud af, at vi har mus bag/under køkkenet. Som det ses på billedet var der fyldt med muselorte under opvaskemaskinen. Da vi flyttede ovnen, som er en integreret ovn oven på et skab, var der også muselorte deroppe!!
Som det ses på billedet, slutter gulvet slet ikke ordentligt til og der er hul omkring slangen. Jeg vil mene det er totalt byggesjusk og hører under skjulte fejl.
Vi har forsøgt at få det over vores ejerskifteforsikring. Jeg har skrevet til dem, men blev ringet op og de gjorde det klart, at det ikke kunne betale sig at få en taksator ud, for det ville de ikke dække da der ikke var skader! Kan det være rigtigt??
Mit andet spørgsmål går på, at piller vi hele køkkenet ned og får lukket huller og dårlige afslutninger, er det så nok??
Hvis musene kan komme ind der hvor de kan nu, vil de vel stadig kunne komme ned under gulvet selvom vi lukker af bag køkkenet??
Hvad kan vi gøre??

Vh Lene

Hej Lene

Det er selvfølgelig ærgerligt at dit forsikringsselskab ikke vil dække. Men når det nu er sagt, er de ikke berettiget til at dække, når musene ikke har gjort noget skade. En sjusket løsning, som er gemt, er heller ikke en skade. Læser du grundigt dine betingelser for forsikringen, skulle dette gerne fremgå.

Du skal også være opmærksom på, at der er en selvrisiko på 5000 kr. Så koster det mindre end 5000 kr. at udbedre skaden, er der heller ikke noget at hente fra forsikringsselskabet.

Læs mere om ejerskifteforsikringer i vores artikel her: Ejerskifteforsikring

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden