Spørg Bolius

Alger på facader med udvendig isolering

Vi er en grundejerforening med 19 huse bygget i gasbeton i 1966. De fleste har indenfor de sidste 10 år fået husene isoleret udvendigt. Isoleringen er afsluttet med en indfarvet hvid puds. Husene bliver meget hurtigt grønne af alger.

Spørgsmålet er, hvordan vi bedst vedligeholder murene. Kan alger fjernes med andet end algefjerner?
F.eks ved damp? Og hvor ofte skal murene males, og hvilken slags maling er bedst for at holde dem pæne og hvide?

Mvh Inge

Kære Inge

Det er et kendt fænomen, at der kommer flere alger på udvendigt isolerede facader. Årsagen er, at overfladen bliver koldere, og dermed fordamper fugten ikke lige så hurtigt fra overfladen, og dermed er der bedre grobund for alger.

Algerens er umiddelbart den bedste metode til at fjerne alger - højtryksrensning vil være for hårdt. Om damp kan anvendes, kan jeg ikke udelukke, men jeg vil anbefale, at I kontakter producenten af isolering/puds-løsningen for at høre deres anbefalinger for produktet.

Maling vil nok være hvert 5.-8. år. Malingen skal være beregnet til formålet, så det er en god idé at spørge producenten af den indfarvede puds til råds.

Se også: 

Held og lykke

Relaterede artikler:

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden