Spørg Bolius

Badeværelse - hvordan sikrer jeg tæthed mellem vinylgulv og vægfliser?

Hej.

Jeg har fået lagt vinyl på mit badeværelsesgulv og vil nu sætte fliser op på væggen i brusekabinen.

Vinylen er lagt 10 cm op af væggen.

Hvordan laver jeg overgangen fra vinyl til fliser, er det nok at starte med fliser hvor vinylen stopper og så lave en fuge, eller skal jeg lave overlap så fliserne går ned forbi vinylen og i så fald hvor meget?

Gummihuden bliver smurt på helt ned til vinyl kanten.

På forhånd tak.

God dag.

Venlig hilsen Michael

Hej Michael

Det handler om en særlig overgang, hvor man skal sørge for at have en helt tæt samling, (selvfølgelig) men også at underlaget under den første/nederste flise ikke blive for løs/blød.

Du skal have fat på den gode (nye) SBI anvisning nr. 252 – Vådrum. I denne anvisning, i afsnit 6.2.4 finder du løsningen. Det handler om 100 mm opkant af vinylen, og så skal laves en god udspartling mellem væggen, og overgangen til vinylen, som selvsagt skal ligge helt tæt til væggen. Udspartlingen skal sikres med armeringsvæv, (vådrum) og så vådrumsmembranen fra væggen går mindst 50 mm ned over vinylen.
Så vil du eksempelvis gerne have en højere kant, så skal du have vinylen endnu længere op ad væggen, for at få de min. 50 mm overlapningerne.

Der er et fint billede af det i anvisningen, men jeg kan desværre ikke sende det til dig pga. copyrights. Bogen kan købes som e-bog, alm. bog eller lånes på biblioteket. Bemærk at der er tale om en helt ny udgave, som erstatter den gamle nr. 200.

God arbejdslyst. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden