Spørg Bolius

Nyt gulv i badeværelset - betyder det også krav om vådrumssikring af vægge?

Hej Bolius

Jeg vil vil have nyt gulv på mit badeværelse på husets første sal, hvor der pt er vinylgulv. Badeværelset blev etableret i 80’erne.

Jeg er på jagt efter en løsning som er fri for pvc. Fx fliser.

Jeg ved at afløbet er ulovligt og vil skulle fikses i samme ombæring, men er i tvivl om om jeg lovmæssigt skal gøre noget ved væggene, når jeg vælger at pille ved gulvet. Eller er det sikkert og lovligt at lade væggene være og på den måde slippe lidt billigere?

Jeg ejer huset som er i to plan.

Mål er 319x190cm

Vh

Karina

Hej Karina

Det stilles en del krav til vådrum, da det er det hårdest belastet rum i huset.

Derfor er det ofte tudetosset at springer over hvor gærdet er lavest derude. Og derfor er det også mit råd som prof. rådgiver at badeværelset bliver renoveret hele vejen rundt og ikke kun på gulvet.

Det mest kritiske punkt er netop i overgangen mellem væg og gulv.

Du kan muligvis godt beholde væggene, men det er vigtigt at der er stor fokus på overgangen.

Bemærk desuden at der sket stramninger på kravene til vægge og gulve siden 80’erne. Eksempelvis skal væggene være mere stive og stabile nu i dag, end for 30-40 år siden.

Der er ikke reelt krav til, at de skal laves om, men det er bare oftest en rigtig god idé.

Jeg kan anbefale at du får fat på SBi-anvisningen 252, vedr. vådrum. Den kan lånes på biblioteket eller købes her: SBI-Anvisning 252 Vådrum

Alternativt kunne du bruge lidt penge på en uvildig rådgiver som kunne rådgive dig nærmere angående de rette løsninger og muligheder.

Held og lykke med det.

Læs mere her: Love og regler om badeværelser

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden