Spørg Bolius

Når gulvafløb skiftes er der så krav om vådrumssikring af hele gulvet

Hej Bolius

Det drejer sig om gulvafløbet i badeværelse . Vil tro at badeværelse er renoveret i 70’erne. Med små 2x2cm fliser, vil ikke tro der er vådrumsmembran.

Hvis det kun er afløbsskålen der bliver udskiftet/ hugget op, og muret fast igen, er der da noget krav mht vådrumsmembran?

vh Mikael

Hej Mikael

Hvis badeværelset er fra 70’erne, er der højst sandsynlig ikke nogen vådrumsmembran i konstruktionen.

I forbindelse med renovering skelner man imellem om, det er et stort eller lille indgreb der gøres. Hvis det kun er udskiftning af afløbsskålen, og det ikke tager om sig med en større udskiftning af kloakrør, ja så vil det betragtes som et lille indgreb, og så er det ikke nødvendigt at udskifte hele gulvet og etablere vådrumsmembran. Det er dog vigtigt at ’vandtætheden’ bibeholdes.

Du skal være opmærksom på, at der med tiden er sket ændringer i den måde, vi anvender badeværelser i dag. Konstruktioner, som tidligere blev betragtet som vandtætte, er derfor ikke nødvendigvis vandtætte med dagens brug af badeværelset. Det anbefales derfor, at vandtætheden så vidt muligt altid forbedres i forbindelse med renovering af ældre badeværelser. Hvis nødvendigt kan du få en vurdering af en byggesagkyndig eller en fagmand, fx en murer.

Læs eventuelt mere i anvisningen ’Vådrum’ fra Statens Byggeforskningsinstitut. Den kan lånes på de fleste biblioteker eller købes her: SBI-anvisning 252 Vådrum

Husk at kloakarbejde som udgangspunkt skal udføres af en autoriseret virksomhed.

God fornøjelse med projektet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden