Spørg Bolius

Badeværelsesgulv - hvordan renser jeg mørtelfugerne?

Hej Bolius

Mørtel fugerne påvirkes af bare fødder og daglig færden på badeværelset.
Hvordan renser jeg disse fuger, så de ikke ser nærmest brune ud?

Venlig hilsen Inger M

Kære Inger

Fedt kan fjernes med en lang række forskellige typer af sæbe. Så hvis de brune mørtelfuger kun har en belægning af regulært fedt, så kan du fjerne det med den sæbe, du normalt vasker dit gulv med.

Bruger du eksempelvis sæbespåner, så vil jeg anbefale, at du laver en opløsning med 1 dl sæbespåner til 9 dl varmt vand. Husk at anvende rengøringshandsker, da sæbespåner er stærkt basisk og affedter huden. Vask dernæst fugerne med sæbeopløsningen med en svamp eller en børste, som du måske alligevel anvender til rengøring af eks. armatur på dit badeværelset. Brug en masse kræfter på at skure og skrubbe på de misfarvede fuger i den stærke opløsning med sæbespåner.

Gentag afvaskning en række gange. Aftør dernæst gulvet og fugerne i rent, koldt vand for at fjerne rester af sæbe. Lad gulvet tørre og evaluer, om fugerne er blevet pæne nok - ellers giv dem en afvaskning mere.

Når fugerne er vasket rene, så bør gulvet også vaskes i henhold til, hvad du nu plejer at vaske gulvet i. Nu kan jeg ikke læse, hvilket gulv du har ved siden af dine fuger, så derfor er det sidste råd lidt mere betinget af, hvilket gulv det er. Men gør det du plejer. Så bør dit gulv atter skinne med pæne fuger.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Michael René, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden