Spørg Bolius

Bagfald Tagrender

Goddag.

Nyt hus. Hovedentreprenøren med underentreprenører har opsat tagrender med bagfald så vandet ikke fra halvdelen af tagrenden løbet til nedløb.. Vi har selvfølgelig på venlig vis klaget over dette til entreprenør både ved overtagelse og ved 1 års gennemgang - men får hele tiden svaret at det står der ikke noget om i bygningsregulativet og andre regulativer samt at der gerne må stå lidt vand i tagrenderne. Men vi har fundet frem til at tagrender helst skal opsættes med en lille hældning mod nedløbet. Kan dog opsættes helt lige. Og der ikke må være bagfald - hvilket vi også har hørt fra fagfolk.

Vi er overbevist om at tagrender ikke skal opsættes med bagfald og det er en bygnings/opsætningsfejl der er skel bed monteringen på det nye hus som vi mener entreprenør skal udbedre.

Hvad er op og ned på dette spørgsmål??

Og hvad kan vi gøre i relation til entreprenør??

På forhånd tak for jeres redegørelse - svar.

Venligst

Stig

Vi er klar over at der gerne må stå vand i tagrender

Hej Stig

Vi herinde deler den opfattelse, at tagrender både gerne må stå med vand, (det kan decideret være en fordel og være med til at beskytte selve tagrenden på lang sigt) og den må også gerne være lige. Fald på tagrender er blot med til at øge afvandingen fra selve tagrenden, hvis dimensionen er i underkanten, eller længderne store. Men vi dømmer også altid bagfald ude, det skal der naturligvis ikke være.

De har så ret i at der ikke findes noget om dette i nogle "lovbøger", normer eller lign.

Jeg ville vurdere det nærmere om det reelt er et problem, altså at de løber over eller lign. og hvor kraftigt dette bagfald er. Hvis vi snakker meget små fald, så synes jeg I skal overveje jeres kampe.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden