Spørg Bolius

Behandling af vinylvægge i badeværelse?

Hej Bolius

Jeg bor i et svensk træhus mærket Eksjö bygget i 1988. I huset er der et gæstetoilet og badeværelse, der begge er beklædt med vinyl på vægge og gulv. Efter 25 år kunne jeg godt tænke mig et andet udseende og overvejer her glasfilt elller maling direkte på vinylen. Dette er jeg imidlertid blevet advaret mod, så nu er spørgsmålet, hvordan jeg får et andet udseende, der holder, uden at bryde den vandtætte membran.

Hilsen Søren M.

Kære Søren M.
Du kan godt med den rette forbehandling og rette type maling male vinyl.
Hvis der ikke er bad i gæstetoilettet, vil det nok kunne holde er stykke tid.
Men jeg tror ikke, du kan få et holdbart resultat i et badeværelse hvor der er stor fugtpåvirkning, hverken ved at male eller ved at klæbe glasfilt på vinylen og give det badeværelsesmaling, der er stor risiko for at du kommer  til at lukke fugt inde, så glasvævet slipper vinylen eller malingen skaller af.
Du kan måske friske badeværelset op med nyt inventar f.eks. større spejl og nogle skabe og hylder, og så bruge håndklæder m.v. i nogle farver, som du kan lide, indtil der er økonomi til at renovere badeværelset med ny beklædning af gulv og vægge.

 

 

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden