Spørg Bolius

beskæring af gammel tjørnehæk

Jeg har en 50 år gammel tjørnehæk, som med tiden er blevet ret bred. Jeg overvejer at fjerne alt helt ind til stammen. Hvornår er det bedst at foretage indgrebet??- Det er en fælleshæk, men det har vel ingen betydning for projektet??

Hej Kaj

Hvis hækken er plantet i skel så er det et fælleshegn og jeg vil anbefale, at du fortæller naboen om dine planer med fælleshækken. Du må ikke klippe den side som ligger på naboens areal, hvis naboen ikke er enig i projektet.   Jeg vil anbefale at du klipper hækken i januar – februar.

 

Ved sådanne store beskæringer beskærer man først den ene side, det ene år og næste år den anden side. Så er det her, at naboen kommer ind. Det nytter ikke noget kun at beskære den ene side. Hvis man nøjes med det, bliver resultatet aldrig godt. Så jeg vil anbefale at du taler med naboen. Ideen kan evt. sælges ved at du tilbyder at klippe begge sider.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • John Henriksen, landskabsarkitekt

Aktuelt på forsiden