Spørg Bolius

Bøgehækken blevet for bred - kan vi beskære den med en motorsav, inden den får blade?

Hej Bolius

Jeg har en lang (ca. 40 meter), bred og høj gammel bøgehæk, jeg gerne vil beskære, men kun på den ene side, da den anden side står ind til en nabo, som har holdt den nede gennem årerne.

Den har vokset sig bred og høj over flere år, og jeg har ikke været god nok til at holde den nede. Den er visse steder 1 meter for bred og 1-1,5 meter for høj (ca. 3 meter høj), og jeg kan ikke nå toppen uden at stå på en høj stige.

Er det her i februar/marts, det er bedst at beskære, og skal jeg tage det hele på en gang eller over nogle år - og er det med en motorsav?

Pft. Lars

Hej Lars

Marts er et godt tidspunkt at skære din hæk tilbage. Ved at gøre det her i det tidlige forår kan du både se, hvad du laver, og du giver hækken en chance til at skyde senere med alt den oplagrede energi, den ligger inde med.

Da det kun er den ene side samt toppen, der skal skæres hårdt tilbage, kan du sagtens tage det hele ad én omgang. Den bedste måde at beskære på er ved at bruge en form for håndsav, da de laver de pæneste snit uden at flænse eller klemme grenene. Men hvis grenene er blevet meget tykke, eller der bare er rigtig meget, der skal skæres, kan en motorsav godt bruges.

Vær dog opmærksom på, at en motorsav kan efterlade flænsede sår og grene, der kan være mere modtagelige over for svampeangreb. Gå eventuelt efter med en håndsav og saks de værste steder.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Berit Rørbøl, haveekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden