Spørg Bolius

Borebiller og husbuk - er løsningen trykimprægneret træ?

Til Bolius

Efter et lille isoleret angreb af borebiller 2021 i underbrædder ved et tagnedløb, valgte vi at få udskiftet sternbrædder og underbrædder på denne side af huset med trykimprægneret træ, og sprøjtet spær, lægter og vindbrædder i udhæng forebyggende, selv om der ikke var nogen angreb her.

Nu har vi haft et lille angreb af husbukke i en lille trætilbygning i 3 bundrammer i facade.

Træet er udskiftet efter forsikringens rådgivning, og yderligere til trykimprægneret. Vi vil forebyggende få behandlet alt på huset i nærheden. Udhæng og underbrædder bliver alligevel ved renovering skiftet til trykimprægnering.

Jeg har fået oplyst, at trykimprægneret træ hverken angribes af borebiller eller husbukke, nogen hævder andet, hvad er korrekt ??

Ole J

Hej Ole J

Ja, jeg mener, at det er korrekt, at trykimprægneret træ ikke angribes af skadedyr. Men du skal være opmærksom på, at trykimprægneret træ kan være belastning for miljøet. Normalt er der ikke behov for at anvende trykimprægneret træ til udhængsbrædderne. Du kan læse mere om trykimprægneret træ her: 
Trykimprægneret træ - Få overblik over fordele og ulemper

Og du kan læse om husbukke og trykimprægnering her: 
Husbuk - Pestium.dk

Borebiller forekommer kun, når der er fugt. Så der er sandsynligvis et problem med utæthed ved udhænget, som giver fugt og dermed borebiller. Det vil være en god ide at tjekke taget for utætheder.

Læs mere om borebiller her:

Sådan genkender og bekæmper du borebiller

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden