Spørg Bolius

brug af sommerhus til erhverv

Hej I bolius

 

Jeg ønsker info om flg.

 

Når en familie har fået dispensation til at benytte et sommerhus til helårsbolig er det tilladt at have en virksomhed i huset?

Dette erhverv medfører at vedkommende har en lastbil (larmer) holdende på matriklen samt containere.

Vi har det som hedder privat fællesvej som vi selv skal vedligeholde og jeg vil høre om det kan være tilladt at opbevare betonfliser på dette område?

Disse er bare stablet på paller!

Det er lidt svært for os at forstå det er muligt at drive en virksomhed som denne med de ulemper der er for de "rigtige sommerhusbeboere!

Vi tager jo i sommerhus for at få fred og ro!

 

Jeg håber at i kan forstå mine spørgsmål og ser frem til at høre fra jer.

venlig hilsen

Peter Rasmussen

En begrænsning i anvendelsen af sommerhuset er, at det som hovedregel kun må bruges til beboelse. Man må altså som udgangspunkt ikke drive erhvervsvirksomhed fra sommerhuset.

Hvis sommerhuset lovligt blev brugt til erhverv inden 12. juni 1999, må man gerne fortsætte med at drive erhverv fra sommerhuset. Hvis sommerhuset tre år i træk ikke har været brugt til erhverv, bortfalder denne ret.

Ellers tjek med kommunen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Kirsten Sander, fagekspert

Aktuelt på forsiden