Spørg Bolius

Brune visne pletter på kirsebærlaurbær, hvordan redder vi hækken?

Hej Bolius

Vi flyttede ind i et nybygget rækkehus 2013 og i 2014 plantede vi en hæk (kirsebærlaurbær). Hækken ser nu ud som vedlagte billede, hvad kan der være galt?

Hvornår er det bedst at bruge en vertikalklipper til græsplænen?

Tak

Mvh Lone

Kære Lone

Når jeg ser på billedet er der straks noget der slår mig! Kirsebærlaurber kan ofte få svidninger på bladene.Hvis de udsættes for barfrost i fuld sol. Det tror jeg ikke er sket her. Det er heller ikke tegn på tørke.

De er nemme at dyrke. Bladene er heller ikke krøllede og faldet af. Nu kan jeg ikke se hvad de er plantet i. Jeg er overbevist om at det kan være jorden som er problemet. Jordens Ph kan være for højt eller lavt. Det kan også være salt. Hvis der bruges eller  er brugt salt på fliserne kan det også give meget gule blade. Jeg ville begynde med at checke reaktionstallet (Ph skal helst være omkring 7, hvilket svarer til neutral.)

Hos bl.a. MATAS kan man købe små gør det selv kit, med disse er det muligt selv at måle reaktions tallet. Hvis tallet er meget under 7. Fra 6 og nedad til 5 og 4 så skal der tilføres alm. jordbrugskalk og derefter gives der alm. N.P.K gødning. Et sæt kan fås for under 100 kr. Jeg håber at svaret giver mening og løsning på problemet.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • John Henriksen, landskabsarkitekt

Aktuelt på forsiden